Hogyan teremtsünk üzleti értéket HR adatokból?

Vezetőként és HR szakemberként egyaránt nehéz időt szakítani arra, hogy azokkal a területekkel foglalkozzunk, ahol érezzük, hogy javulni/javítani kellene. Rengeteg olyan feladat hárul ránk a napi munkánk során, amit favágásnak hívunk. Ezeket megfelelő eszközökkel és módszerekkel automatizálhatjuk, viszont az ilyen fajta leterheltség csökkenésével gyakran még mindig nem ahhoz nyúlunk, amit fontos lenne megoldani, hanem szembe kerülünk az örök dilemmával, és végül a sürgős dolgokhoz nyúlunk a fontosak helyett.

Alapvetően a szakmai tapasztalatunk és megszerzett ismereteink alapján jól látjuk azokat a területeket, ahol a befektetett munka megtérülne, viszont mivel itt nem sürgető helyzetekről van szó, sokszor utoljára hagyjuk ezeknek a problémáknak a megoldását. Abban, hogy szemléletet váltsunk nagy segítséget jelenthet, ha megtaláljuk megfelelő technikát a fontos dolgok megoldásához. Ha igazán konkrét akarok lenni ilyen területek:

 • dolgozóink szakmai fejlődési lehetőségeinek megteremtése – karrierutak kijelölése;
 • munkatársak motivációjának fenntartása – elismerések, juttatások;
 • képzések hatékonyságának kimutatása;
 • munkaterhelés megfelelő elosztása, megfelelő mértéken tartása;
 • a legmegfelelőbb szakemberek kiválasztása a felvételi folyamatok során;
 • teljesítményértékelés reális alapokra helyezése;
 • a csapat teljesítményének kimutatása a menedzsment felé;
 • a munkatársak igényeinek képviselete a menedzsment irányába,

és biztosan mindenki tudná a saját pontjaival folytatni a listát.

Ezen a képzésen azoknak szeretnénk ötleteket, eszközöket és módszereket adni, akik már túl vannak a rendszeres riportok automatizálásán és elköteleződtek az adat alapú döntéshozás mellett, viszont még nem jutottak el oda, hogy ezek segítségével a saját, a csapat, esetleg az összes munkavállaló és/vagy a vállalat érdekeit igazán érintő kérdésekkel hatékonyan tudjanak foglalkozni.

Kiemelt témáink lesznek a

 • „talent menedzsment”,
 • teljesítményértékelés,
 • az új munkavállalók felvétele vs jelenlegi munkavállalók továbbképzése
 • munkatársak motiváltságának és hatékonyságának mérése

Emellett foglalkozunk azzal, hogy hogyan találhatunk időt ezeknek a kimutatásoknak az elkészítésére, és hogyan tehetjük a mindennapi munkánk részévé, hogy a költségek és bevételek számlálása mellett ilyen alapvető dolgokkal foglalkozzunk.

Vezetőként és HR-esként is kritikus ez a feladat, hiszen a munkavállalóink megtartása, ezáltal a vállalat sikeressége rajtunk is nagyban múlik. A mi vállunkat nyomja a felelősség, hogy a menedzsment döntéseit olyan információkkal támogassuk, amik a siker irányába mutatnak. Biztos vagyok benne, hogy aki az oktatás leírását böngészi, az éppen valamilyen megoldást keres, mert tisztában van azzal, hogy mit kellene csinálni, csak még nem biztos abban, hogy hogyan. Ezen a képzésen igyekszünk minél több praktikus és gyakorlati tudást átadni annak érdekében, hogy a résztvevők megtalálják a válaszokat erre a kérdésre is.

Jelentkezés a képzésre: itt