ūüďÖ K√ĖVETKEZŇź IDŇźPONT: 2019.10.14.
ūüĎ•MAX. L√ČTSZ√ĀM:¬†10 FŇź
ūüíį¬†√ĀR:¬†55.000,-¬†+√ĀFA/FŇź

Ezen az oktat√°son a HR szervezet kulcsfontoss√°g√ļ feladatait v√©gig n√©zve felv√°zolunk n√©h√°ny¬†mŇĪk√∂d√©si modellt, majd kiv√°lasztva belŇĎle egy tipikus nagyv√°llalati verzi√≥t megv√°laszoljuk az al√°bbi k√©rd√©seket:

  • Milyen lehets√©ges¬†tev√©kenys√©gek¬†tartoznak a HR Business Partner-hez √©s hol vannak a hat√°rter√ľletek, ezek milyen¬†konfliktusokhoz vezethetnek?
  • Hogyan kezelj√ľk a HR BP szerepk√∂rbe struktur√°lisan be√©p√≠tett konfliktusokat?
  • Hogyan¬†√©rv√©nyes√≠ts√ľk¬†a HR szervezetben az √ľzlet √©rdek√©t? Hogyan √©rv√©nyes√≠ts√ľk az √ľzleti szervezetben a HR √©rdeket?
  • Mit¬†m√©rj√ľnk, milyen gyakran √©s milyen form√°ban prezent√°ljuk az eredm√©nyeket a vezet√©snek?

Szerepj√°t√©k sor√°n gyakoroljuk a konfliktuskezel√©st, csoportmunka sor√°n elŇĎ√°ll√≠tjuk a fŇĎn√∂k meggyŇĎz√©s√©hez sz√ľks√©ges sz√°mokat √©s meg is pr√≥b√°ljuk megszerezni a beleegyez√©s√©t.


√Ėsszefoglalva¬†a HR Business Partner modell, annak¬† lehets√©ges gyakorlati bevezet√©se √©s az ezzel j√°r√≥ kih√≠v√°sok lesznek a nap t√©m√°i.

Mindenki olyan munkahelyre v√°gyik, ahol a munk√°ja sor√°n elismerik,¬†megdics√©rik az eredm√©nyek√©rt, bevonj√°k a strat√©gia elk√©sz√≠t√©s√©be, d√∂nt√©seket hozhat, amiknek k√∂sz√∂nhetŇĎen a sikereket saj√°tj√°nak √©rzi. Ehhez k√©pest ma a leggyakoribb az, hogy a HR kiszolg√°l√≥, v√©grehajt√≥ szerepk√∂rben van √©s hi√°ba esik sok sz√≥ √©vek √≥ta arr√≥l, hogy strat√©giaibb√° kell v√°ljon, igazi elmozdul√°s ebben a k√©rd√©sben nagyon kev√©s helyen val√≥sult meg. Hogy mi kell ahhoz, hogy a HR BP strat√©giai partner is legyen?

Sok HR szakember gondolja azt, hogy a Business Partners√©g a szakma cs√ļcsa, mik√∂zben a szakmai vezetŇĎk k√∂z√∂tt nagy sz√°mban tal√°lhat√≥ olyan, aki szemrebben√©s n√©lk√ľl nek√ľnk szegezn√© a k√©rd√©st: ‚ÄôPontosan mit is csin√°l egy HR BP?‚Äô¬† √©s k√©rn√©k, hogy ‚ÄôMagyar√°zzuk el neki, hogy mitŇĎl j√≥ ez a HR BP modell‚Äô. Ennek a kontrasztnak az egyik lehets√©ges oka, hogy amikor m√©lyebbre √°sunk, akkor kider√ľl, hogy a Business Partner tev√©kenys√©g√©rŇĎl teljesen elt√©rŇĎ ismereteik, defin√≠ci√≥ik keringenek, aszerint hogy az adott szakember c√©g√©n√©l √©ppen mi tartozik a HR BP tev√©kenys√©gei k√∂z√©.

Az √©n HR vezetŇĎi tapasztalatom szerint a¬†HR BP akkor lesz strat√©giai partner, ha tud az √ľzlet nyelv√©n besz√©lni, tud k√∂lts√©get √©s megt√©r√ľl√©st sz√°molni, olyan dashboard-ot k√©sz√≠teni, amiben az √ľzleti ter√ľlet vezetŇĎi a sikerhez elengedhetetlen inform√°ci√≥kat kapnak. Amikor vannak v√°laszai olyan kritikus HR k√©rd√©sekre, mint p√©ld√°ul¬†‚ÄěMennyibe ker√ľl a fluktu√°ci√≥ p√≥tl√°sa?‚ÄĚ ‚ÄúHogyan tudom megelŇĎzni a dolgoz√≥k elv√°ndorl√°s√°t?‚ÄĚ ‚ÄěHogyan tudom meggyŇĎzni a fŇĎn√∂k√∂met a sz√ľks√©ges budget biztos√≠t√°s√°r√≥l ehhez? ‚ÄĚ

Ezen az oktat√°son ezekre a k√©rd√©sekre keress√ľk a v√°laszokat, r√°vil√°g√≠tunk, hogy mik a HR BP modellbe be√©p√≠tett struktur√°lis probl√©m√°k, hol vannak a hat√°rter√ľletek a p√©nz√ľgyi √©s az √ľzleti vezetŇĎkkel, k√©zzelfoghat√≥ √∂tleteket adunk ezek kezel√©s√©re √©s gyakoroljuk is azt.¬†Olyan megold√°sokr√≥l lesz sz√≥, amiket a mindennapi munk√°ban is haszn√°lni tudunk √©s¬†amivel meg tudjuk mutatni a vezet√©snek¬†azt is,¬†hogy a HR mivel j√°rul hozz√° az √ľzleti √©s a c√©ges sikerekhez.

Persze az sem lenne utols√≥, ha ezeket a sz√°m√≠t√°sokat a soft oldalon is el tudn√°nk v√©gezni, √©s ut√°na a √ļgy t√°rni a menedzsment el√©, hogy az √∂sszef√ľgg√©seket azonnal √°tl√°thass√°k. Vagy hogy amikor m√°r v√©gre siker√ľlt meggyŇĎzni a fŇĎn√∂k√∂t, akkor ut√°na a p√©nz√ľgyi vezetŇĎ ne k√©rjen tov√°bbi v√©gtelen sz√°m√ļ p√©nz√ľgyi adatot √ļjabb szemsz√∂gbŇĎl arr√≥l, hogy erre t√©nyleg √©rdemes k√∂lteni‚Ķ IsmerŇĎs, ugye?

Minden olyan¬†HR szakembernek¬†ott a helye ezen az oktat√°son,¬†akik szerint a HR j√∂vŇĎje az √ľzleti szeml√©letm√≥d, a HR kock√°zat adatok ment√©n t√∂rt√©nŇĎ menedzsmentje √©s akik szerint egy b√ľr√∂kratikus, v√©grehajt√≥, reakt√≠v √©s az¬†√ľzlet nyelv√©t nem besz√©lŇĎ HR igenis h√°tr√°ltat√≥ t√©nyezŇĎje egy v√°llalat fejlŇĎd√©s√©nek.

Azokat az¬†√ľzleti ter√ľleten dolgoz√≥ vezetŇĎket is sz√≠vesen l√°tjuk, akik szeretn√©k meg√©rteni, hogy egy √©rt√©kteremtŇĎ HR mivel foglalkozik √©s hogyan tudja a v√°llalat sikeress√©g√©t t√°mogatni.