Állítsuk meg a fluktuációt!
Vonzó munkáltatói márka, együttműködés, adatok információvá alakítása, transzparencia és kommunikáció… Hogyan segít mindez a megtartásban? Miért fontos és hogyan csináljuk? Töltsd le szakmai összefoglalónkat!

 


HR adatok üzleti nyelven
Ebben a blogbejegyzésben olvashattok egy részletesebb összefoglalót a tréningről, az elkészült elemzéseket megnézhetitek és letölthetitek itt, a minta elemzésekhez használt dataset-et pedig innen tölthetitek le.

 


 Generációk együttműködése a munkahelyen

Online szakmai sorozatunk első felvonása a különböző generációk között levő különbségek feltárása mellett az egyes emberek egyediségéről, a minket leginkább motiváló elemekről is szólt. Arról, hogyan ismerjük meg egymást, hogyan aknázzuk ki az egyes csoportokra jellemző erősségeket. A megismerés után pedig a figyelmünket a hatékony közös munka felé fordíthatjuk. A bemutatott prezentáció innen letölthető, a videót pedig megnézhetitek a facebook-oldalunkon.


Adatra fel! 

Az első HR-eseknek szóló “adatos” konferencia szakmai hátteréért mi feleltünk decemberben. Izgalmas témák kerültek elő, és ezek közül szeretnénk megosztani veletek az általunk bemutatottakat. A konferenciáról a HR Portálon olvashattok bővebben, a mi előadásaink anyagát pedig innen tölthetitek le.

 


HR és vezetők együtt a fluktuáció ellen

Online szakmai bejelentkezésünk következő állomása a vezetők és a HR együttműködése volt. Beszéltünk arról, hogyan találhatunk szövetségesekre egymásban, és hogyan vállaljuk a felelősséget a saját területünkért,arról, hogyan érdemes együtt kidolgozni és véghezvinni a megtartásra irányuló stratégiát, miközben nyílt és kétirányú kommunikációt folytatunk a munkatársakkal.
A videót a bejelentkezésekről a facebook oldalunkon találjátok. A bemutatott prezit pedig innen tölthetitek le.

 


HR mérőszámok & analitika praktikák

Online szakmai bejelentkezésünk következő állomása az adatok és feldolgozásuk szerepe volt.
Egy szervezet adat-vezéreltté válása nem egyik napról a másikra történik. „Ma még nem vagyok adatvezérelt, de honlaptól csak adatok alapján vagyok hajlandó döntéseket hozni.” Abszurd. Már az a feltételezés is, hogy MA nem az adtok alapján választ irányt a menedzsment. Márpedig, ahol napokig tart frissíteni egy-egy riportot, ahol az elemzések naprakészen tartása Valaki munkaidejének a 80%-ába kerül, ahol fel sem merül, hogy a különböző forrásokból érkező adatokat rendszerezzük, tisztítsuk meg, és használja az egész szervezet közösen ugyanazt az adatforrást MINDEN riport előállításához, ott hogyan is támaszkodhatnának a vezetők magabiztosan az adatokra?
A szervezet szempontjából óriási falatnak tűnik, amibe ránézésre belevágni sem érdemes – hisz mire a végére érnénk már nem is dolgoznak nálunk azok az emberek, akinek a hasznára lehetne ez az egész. De nézzük meg a másik irányból: Nekünk mi hasznunk származik abból, ha beletanulunk abba, hogy hogyan változtassuk adat-vezéreltté a munkahelyi környezetünket? Élő adásban kerestük meg a választ erre a kérdésre! 😉 És természetesen adtunk néhány tippet arra is, hogyan érdemes belevágni.
A videót a bejelentkezésekről a facebook oldalunkon találjátok. A bemutatott prezit pedig innen tölthetitek le.