Állítsuk meg a fluktuációt!
Vonzó munkáltatói márka, együttműködés, adatok információvá alakítása, transzparencia és kommunikáció… Hogyan segít mindez a megtartásban? Miért fontos és hogyan csináljuk? Töltsd le szakmai összefoglalónkat!

 


HR adatok üzleti nyelven
Ebben a blogbejegyzésben olvashattok egy részletesebb összefoglalót a tréningről, az elkészült elemzéseket megnézhetitek és letölthetitek itt, a minta elemzésekhez használt dataset-et pedig innen tölthetitek le.

 


 Generációk együttműködése a munkahelyen

Online szakmai sorozatunk első felvonása a különböző generációk között levő különbségek feltárása mellett az egyes emberek egyediségéről, a minket leginkább motiváló elemekről is szólt. Arról, hogyan ismerjük meg egymást, hogyan aknázzuk ki az egyes csoportokra jellemző erősségeket. A megismerés után pedig a figyelmünket a hatékony közös munka felé fordíthatjuk. A bemutatott prezentáció innen letölthető, a videót pedig megnézhetitek a facebook-oldalunkon.


Adatra fel! 

Az első HR-eseknek szóló “adatos” konferencia szakmai hátteréért mi feleltünk decemberben. Izgalmas témák kerültek elő, és ezek közül szeretnénk megosztani veletek az általunk bemutatottakat. A konferenciáról a HR Portálon olvashattok bővebben, a mi előadásaink anyagát pedig innen tölthetitek le.

 


HR és vezetők együtt a fluktuáció ellen

Online szakmai bejelentkezésünk következő állomása a vezetők és a HR együttműködése volt. Beszéltünk arról, hogyan találhatunk szövetségesekre egymásban, és hogyan vállaljuk a felelősséget a saját területünkért,arról, hogyan érdemes együtt kidolgozni és véghezvinni a megtartásra irányuló stratégiát, miközben nyílt és kétirányú kommunikációt folytatunk a munkatársakkal.
A videót a bejelentkezésekről a facebook oldalunkon találjátok. A bemutatott prezit pedig innen tölthetitek le.