Kata bemutatkozik

A HR szerepkörét és pozícióját tekintve az egész cég életére óriási hatással van; ezzel szemben ritkán találkozom valóban hatékonyan működő, minden lehetőséget kiaknázó HR szervezettel. Személyes célomnak tekintem, hogy a HR szakembereket megismertessem azokkal a módszerekkel, eszközökkel, amik megszabadítják őket a „mókuskeréktől” és lehetőséget adnak arra, hogy valódi szakértelmüket kamatoztatva a vállalat sikerességének kulcsává tegyék ezt a területet.

A HR és menedzsment támogató területeken eltöltött éveim alatt egy dolog hiányzott igazán: egy eszköz, amivel a rendelkezésre álló adatokból olyan elemzéseket mutathatok a döntéshozóknak, amit első ránézésre átlátnak, és ami tartalmaz minden olyan információt, amire szükségük lehet az adott helyzetben. Megismertem az igényeiket, tudtam, hogy milyen támogatásra van szükségük, de a rendelkezésre álló idő alatt a rendelkezésre álló eszközökkel, mindig le voltam maradva egy lépéssel – mikor bemutattam nekik a találatokat, újabb kérdéseket tettek fel, amiknek a megválaszolásához ismét időre volt szükségem… A megoldást keresve kezdtem el adatelemzést, adatvizualizációt tanulni, megismerkedtem különböző BI eszközökkel, amiknek közvetlen haszna lehet a döntéstámogatásban.

Jelenleg Üzleti Intelligencia Tanácsadóként BI eszközök bevezetését, riporting struktúra önkiszolgálóvá alakítását és az üzleti döntések adat-alapúvá tételét támogatom. Emellett továbbra is szívügyem a HR terület hatékonyságának növelése.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *